Hoe maak je je website SEO-proof in 3 stappen?

“Hoe maak ik mijn website SEO-proof?”

Wil je dat jouw website beter gevonden wordt in Google? Is SEO nog een vaag begrip en heb je niet meteen een idee hoe je eraan moet beginnen? Geen probleem! Rebel ’n Kind loodst je doorheen drie stappen om je website SEO-proof te maken!

Stap 1: Communication is key, maar in dit geval is research key. Ga na op welke woorden er het meest gezocht wordt wanneer men een product en/of service van jou in Google intypt. Een handige tip: potentiële klanten zoeken meestal in de buurt van hun eigen locatie. Zet daarom dus zeker je regio, stad of dorp mee in de lijst van je zoekwoordenanalyse.

Stap 2: Ga aan de hand van een zoekwoordenplanner na welke woorden voor jouw website relevant zijn. De zoekwoordenplanner van Google komt hier heel erg goed voor van pas én is gratis. De tool laat je onder andere zien hoe vaak er maandelijks naar jouw zoekwoorden wordt gezocht en geeft ook aanvullende suggesties die misschien nog beter scoren dan jouw zoekwoorden. Handig, toch?

Stap 3: Tijd om out of the box te denken. Je hebt nu je onderzoek gedaan en de zoekwoordenplanner gebruikt, maar misschien zijn er toch nog mogelijke zoekwoorden die je nog niet hebt overwogen. Gebruik hiervoor Google als inspiratiebron. Ga naar Google en begin zelf met het intypen van mogelijke zoekwoorden. Google helpt je hierbij op drie manieren: automatisch aanvullen van zoekwoorden, de suggestie ‘mensen vragen ook’ en de gerelateerde zoekopdrachten.